Home > Recepten

Arroz con pollo 2 (rijst met kip)

1 in stukken gesneden maïskip

olijfolie

1 groene paprika in blokjes

1 gehakte ui

2 gehakte tenen knoflook

3 kleingesneden tomaten zonder zaadjes

een klein plukje saffraan

300 gr rondkorrelige rijst toe

scheut witte wijn

1 liter magere kippenbouillon
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Kipgerechten; Spaans (noorden)
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bak 1 in stukken gesneden maïskip in olijfolie bruin en houd ze apart.

Bak in dezelfde olie 1 groene paprika in blokjes, 1 gehakte ui en 2 gehakte tenen knoflook in 4 minuten.

Voeg 3 kleingesneden tomaten zonder zaadjes, een klein plukje saffraan en 300 gr rondkorrelige rijst toe en roer de rijst om, zodat alle korrels met olie en kleur zijn bedekt.

Voeg een scheut witte wijn en 1 liter magere kippenbouillon toe.

Leg de kipstukken erbij en laat (afgedekt) koken tot de rijst alle vocht heeft opgenomen.