Nasi goreng 8 |
|
200 gr gekookte rijst 4 grote sjalotten 3 teentjes knoflook 3 rode pepers 2 theelepels trassie of 1 plakje van 2 1/2 cm 1 theelepel zout 50 gr boter 200 gr vleesrestjes 100 gr gekookte garnalen 1 prei 4 takjes selderij 3 eieren atjar ketimoen (zuur van komkommer) kroepoek Tip: Desgewenst kunt u een scheutje ketjap door de nasi goreng doen. Houdt u van scherp, doe er dan atjar lombok rawit bij. |
|
BereidingPel de sjalotten en de knoflook en snijd ze met de pepers klein.Kneus ze hierna met de trassie en het zout in de tjobeh met de oelekan fijn. Fruit het mengsel in de boter in de wadjan halfgaar. Snijd het vlees in blokjes en voeg het al roerend samen met de garnalen aan het mengsel toe. Temper het vuur. Schep de afgekoelde rijst door de kruiden en het vlees in de wadjan. Meng alles en laat het goed warm worden. Was de prei en de selderij, snijd ze fijn en meng ze door de nasi in de wadjan. Bak een omelet van de eieren en snijd hem in dunne repen. Schep de nasi in een schaal en leg er kruiselings repen omelet over. Serveer met atjar ketimoen en kroepoek. |
Home > Recepten