Lemper anders |
|
100 gr dessertrijst 1/2 liter melk 1 rundvleesbouillontablet 25 gr hazelnoten 3 eetlepels rozijnen 350 gr gehakt 1/2 zakje gehaktmix met tuinkruiden 100 gr belegen kaas boter om in te vetten |
|
BereidingKook in een pan de rijst met de melk en het bouillontablet al roerend gaar.Giet de rijst in een zeef en laat hem enigszins afkoelen. Bak in een wadjan het gehakt al roerend rul en roer er de fijngehakte hazelnoten, de rozijnen en de gehaktmix door. Rasp de kaas, houd 2 volle eetlepels apart en schep de rest door de rijst. Vorm van de rijst (deze is nu plakkerig) 20 kleine, platte balletjes. Verdeel het gehaktmengsel over 10 rijstballetjes en dek ze af met de andere 10 rijstballetjes; druk de randen goed op elkaar. Leg ze in een ingevette ovenschaal en bestrooi ze met de rest van de kaas. Verwarm de lempers 20 minuten midden in een op 225 C voorverwarmde oven. |
Home > Recepten