Home > Recepten

Basmatirijst met asperges en vis

2 preitjes

500 gr groene asperges

1 eetlepel boter

2 eetlepels zonnebloemolie

1 teentje knoflook

250 gr basmatirijst

1/2 liter visbouillon

elk 150 gr verse zalm en kabeljauwfilet

100 gr gekookte mosselen zonder schelp

zout, versgemalen peper

1 eetlepel gehakte dille
  • Omschrijving recept: Rjstgerechten; Groentegerechten; Visgerechten; Schelpdiergerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de prei in ringetjes, snijd van de asperges de onderkant af en snijd ze in 3 cm lange schuine stukken; houd de kopjes apart.

Verhit de boter en de olie samen, bak de prei hierin omscheppend en pers het teentje knoflook erboven uit.

Voeg de aspergestukjes (de kopjes niet) en de rijst toe en bak die omscheppend 2 minuten mee, schenk er dan de bouillon bij en laat alles 5 minuten koken.

Zet de pan op een vlamverdeler en laat de rijst in 10 minuten garen.

Snijd de vis in mooie stukjes en schep die samen met de mosselen door de rijst.

Leg de aspergekopjes erop en warm alles met het deksel op de pan nog 5 minuten door.

Breng op smaak met zout en peper en bestrooi het geheel met de dille.