Home > Recepten

Wilde & witte rijst met bonen

1 pak witte & wilde rijst

100 gr spekjulienne

1 uitje

1 teentje knoflook

1 eetlepel zonnebloemolie

1 stengel bleekselderij

1/2 groene paprika

3 eetlepels tomaatstukjes

1 blikje kidneybonen

1 blikje crispy maïskorrels

1 dl tomato frito

2 eetlepels geknipte peterselie
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Groentegerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op het pak, roer hem met een vork door en houd hm warm.

Bak de spekreepjes zachtjes uit, snipper de ui en de knoflook en fruit ze in het bakvet.

Voeg de olie toe, snijd de bleekselderij en de paprika (in blokjes) en bak beide omscheppend mee.

Voeg de tomaatstukjes, de uitgelekte bonen, de uitgelekte maïskorrels en de tomato frito toe en laat alles nog 5 minuten sudderen.

Schep de rijst erdoor, warm die goed door en bestrooi met de peterselie.

Notities

Lekker met verse worst.