Home > Recepten

Kerrierijst met citroensaus

olie op de vorm in te vetten

100 gr rozijnen

300 gr Siamrijst

zout

3 eetlepels sherry

1 theelepel kerrie

1 dl melk

1 eetlepel olie

75 gr geroosterde amandelen of ongezouten pinda’s

2 dl slasaus

de geraspte schil en het van 1/2 citroen

peper
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bestrijk een ringvorm met olie en zet hem afgedekt weg.

Was de rozijnen in lauwwarm water en zet ze onder kokend water weg.

Was de rijst.

Breng 1 liter water met zout aan de kook, doe rijst erin en roer tot het water weer kookt.

Zet het vuur laag en leg het deksel op de pan.

Knijp de rozijnen goed uit en giet de sherry erop.

Roer de kerrie met de helft van de melk en de olie tot een glad papje en schep de amandelen erdoor.

Klop de slasaus, het citroensap, de citroenschil en peper door de rest van de melk.

Laat de gare rijst uitlekken en afkoelen.

Doe de rijst terug in de pan en schep er het kerriepapje en de rozijnen door.

Proef de rijst en roer er eventueel sojasaus of zout bij.

Schep de rijst in de vorm en druk hem stevig aan.

Keer de vorm op een schotel en serveer het met wat saus erover.

U kunt dit gerecht warm of koud eten.