Rijstschotel met voorjaarsgroenten |
|
2 wortels 1 rode ui 2 eetlepels olijfolie 250 gr langkorrelige rijst 1/2 liter kippenbouillon 4 groene asperges of 150 gr broccoli 100 gr champignons 150 gr diepvriesdoperwten 1 bosje peterselie 2 tomaten 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas zout, peper Variatie: De aangegeven hoeveelheden zijn als bijgerecht voldoende voor 6 personen. Een vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen maakt u door op het laatst gekrulde tahoe toe te voegen. |
|
BereidingMaak de wortels schoon, schrap ze en snijd ze in dunne plakjes.Maak de ui schoon en snipper hem. Verhit de olie in een pan en stoof de wortels en de ui hierin 5 minuten tot ze glazig zijn. Voeg de rijst en de bouillon toe, breng het aan de kook en laat het afgedekt 15 minuten zachtjes koken. Was de asperges. Schil Alleen het onderste gedeelte en snijd ze in stukjes van 5 cm lengte. Of maak de broccoli schoon en verdeel deze in roosjes. Wrijf de champignons met een vochtige doek schoon en snijd ze in plakjes. Voeg de asperges, de champignons en de erwten aan de rijst toe en laat ze 4 minuten meekoken tot het vocht is opgenomen. Was de peterselie en hak hem fijn. Was de tomaten, snijd ze in blokjes en meng ze samen met de peterselie en de kaas door de rijst. Breng op smaak met zout en peper en serveer direct. |
Home > Recepten