Home > Recepten

Pilav met feta en ei

2 eieren

1 ui

2 teentjes knoflook

30 gr boter

2 1/2 theelepel kerriepoeder

50 gr geschaafde amandelen

300 gr kortkokende zilvervliesrijst

1 liter kruidenbouillon (van tablet)

200 gr doperwtjes (diepvries)

50 gr rozijnen (Sultana’s)

200 gr feta

peper, zout

2 eetlepels grofgehakte peterselie
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Kaasgerechten; Eiergerechten; Turks
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de eieren in 10 minuten hard, pel ze en hak ze grof.

Pel en snipper de ui en de knoflook.

Verhit de boter in een ruime pan en fruit de ui met de knoflook 2 minuten.

Voeg het kerriepoeder en de geschaafde amandelen toe en bak ze 2 minuten mee.

Schep de rijst erdoor en bak tot de rijst glazig ziet.

Schenk de bouillon erbij en breng het geheel al roerend aan de kook.

Voeg na een kwartier de doperwtjes toe en kook nog 5 minuten.

Schep de eieren, de feta en de rozijnen erdoor en warm even door.

Breng op smaak met wat peper en zout en bestrooi met de peterselie.