Home > Recepten

Rijst 3, gebakken

300 gr rijst

2 uien

50 gr ontbijtspek

5 eetlepels olie

zout, peper

1 bouillontablet

300 gr kipfilet

150 gr champignons

30 gr boter

1 blikje doperwten

1 klein blikje tomatenpuree

2 eetlepels peterselie
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Kipgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de rijst en laat hem uitlekken.

Fruit de gesnipperde uien en het fijngesneden ontbijtspek in de olie.

Voeg de rijst toe en bak die mee tot de korrels goudgeel zijn.

Voeg dan 5 1/2 dl water, het bouillontablet, zout en peper toe en laat het allemaal aan de kook komen.

Laat het 30 minuten zachtjes koken.

Snijd de kipfilet fijn en de champignons in plakjes en bak ze samen in een koekenpan in de boter.

Schep de uitgelekte doperwten en de tomatenpuree door de rijst en laat alles in 5 minuten warm worden.

Schep er dan de kipfilet en de champignons door en strooi er de peterselie over.