Rijst met kip, gebakken |
|
300 gr rijst 2 uien 50 gr ontbijtspek 5 eetlepels olie zout, peper 1 bouillontablet 300 gr kipfilet 150 gr champignons 30 gr boter 1 blikje doperwten 1 klein blikje tomatenpuree 2 eetlepels peterselie |
|
BereidingWas de rijst en laat hem uitlekken.Fruit de gesnipperde uien en het fijngesneden ontbijtspek in de olie. Voeg de rijst toe en bak die mee tot hij goudgeel is. Voeg dan 5 1/2 dl water, het bouillontablet, zout en peper toe, laat het geheel aan de kook komen en laat het 30 minuten zachtjes koken. Snijd de kipfilet ij stukjes en de champignons in plakjes en fruit ze samen in de koekenpan in de boter. Schep de uitgelekte doperwten en de tomatenpuree door de rijst en laat dit dan nog 5 minuten warm worden. Schep de kipfilet en de champignons erdoor en strooi er de peterselie over. |
Home > Recepten