Home > Recepten

Rijstrand met maïs en broccoli

300 gr snelkookrijst

zout

1 blikje Mexicaanse maïs

10 gr boter

4 eieren

1 struikje broccoli

1 zakje kerriesaus
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Groentegerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de rijst 8 minuten in water met zout.

Giet de maïs af en verwarm die de laatste 3 minuten met de rijst mee.

Vet een rijstrand in, schep er de afgegoten rijst en maïs in en druk een beetje aan.

Dek de rand met een platte schaal af, pak het geheel in een flinke handdoek en laat het zo 15 minuten staan.

Kook de eieren in 10 minuten hard, pel ze en snijd elk ei in 6 partjes.

Maak de broccoli schoon, snijd ze in roosjes, kook die in 5 minuten gaar en giet ze af.

Maak de kerriesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Keer de rijstrand op de schaal om, schep de broccoli in het midden en leg de eipartjes om de rand heen.

Geef de saus er apart bij.