Home > Recepten

Dessertrijst met bitterkoekjes

75 gr kortkokende dessertrijst

1 bekertje garderoom (2 dl)

2 dl melk

6 bitterkoekjes

4 eetlepels appelsap

2 eetlepels rozebotteljam

1 eetlepel suiker
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de rijst met de garderoom en de melk volgens de gebruiksaanwijzing gaar.

Besprenkel de bitterkoekjes met 3 eetlepels appelsap en laat het even intrekken.

Roer de jam en 1 eetlepel appelsap door elkaar.

Verkruimel de bitterkoekjes.

Roer de suiker door de roomrijst.

Verdeel de helft van de rijst over 2 glazen schaaltjes en schep er ¾ deel van de bitterkoekjes en van het jammengsel op.

Verdeel de rest van de rijst erover en garneer met de rest van de jam en de bitterkoekjes.

Serveer het warm.