Home > Recepten

Rijstebrij met chocola, Deens

Voor de rijstebrij:

1 liter melk

100 gr rijst

een snufje zout

2 zakjes vanillesuiker

50 gr suiker

kaneel



Verder:

125 gr bitterkoekjes

2-3 eieren

50 gr basterdsuiker

2 eetlepels cacao
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Deens
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de rijst met de melk, 1 zakje vanillesuiker en een snufje zout gaar.

Roer de rijstebrij even door en breng op smaak met suiker en kaneel.

Verkruimel de bitterkoekjes en roer deze door de gare rijstebrij.

Splits de eieren.

Klop de eierdooiers met het tweede zakje vanillesuiker los, roer er wat hete rijstebrij door en voeg dit weer bij de rijstmassa.

Verdeel deze in tweeën en roer het cacaopoeder door de ene helft.

Klop het eiwit tot stijve pieken.

Verwarm de oven 5 minuten voor op 160C.

Schep eerst de chocoladerijstebrij in een ovenschotel en dek af met de vanillerijstebrij.

Zet de schotel in de oven en bak 12-15 minuten tot de rijstebrij goudgeel wordt en gaat rijzen.

Serveer direct, omdat het gerecht snel inzakt.