Home > Recepten

Rijstsoufflé, Deens

1/2 liter melk

75 gr rijst

1 gr zout

2 eieren

50 gr suiker

(2 lepels rum)

150 gr bitterkoekjes
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Deens
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook van de melk, de rijst en het zout rijstebrij.

Splits de eieren en klop de eiwitten stijf.

Roer de dooiers met wat suiker uit en roer ze met de overige suiker door de rijstebrij.

Schep de pap luchtig door het eiwit en leg hem direct laag om laag met de in melk of de rum geweekte bitterkoekjes in een beboterde vuurvaste schaal; de bovenste laag uit rijstebrij bestaan en de schaal men tenhoogste voor ¾ zijn gevuld.

Zet de schaal iets onder het midden in een zeer hete oven ( 240 C) en laat het gerecht hierin in 15 minuten rijzen en lichtbruin worden.

Serveer direct.