Home > Recepten

Rice and breadpudding

175 gr droog brood

3 eieren

50 gr suiker

1 eetlepel amandelsiroop

2 zakjes vanillesuiker

1 theelepel speculaaskruiden

1 theelepel kaneel

1 theelepel nootmuskaat

2 eetlepels boter

3 dl melk

3 dl room

40 gr gedroogde abrikozen

50 gr bruine amandelen

50 gr kleefrijst

1 1/2 dl melk

1 theelepel vanille-extract

boter
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170C en laat de broodbrokjes hierin kleuren.

Doe de eieren in de mixer of keukenmachine en laat op hoge snelheid 3 minuten draaien.

Doe er de suiker, de vanillesuiker en de amandelsiroop bij en draai nog even kort door.

Meng er dan de gesmolten boter, de broodbrokjes en de room door en spatel de amandelen en de gesneden abrikozen luchtig door het mengsel.

Kook de rijst in de melk met de vanille gaar en laat enigszins afkoelen.

Meng de rijst door het broodmengsel en doe het geheel in een beboterd cakeblik.

Bak de pudding in de op 150 C voorverwarmde oven in 90 minuten gaar.

Stort het geheel op een rooster en laat enigszins afkoelen.

Notities

Snijd er plakken van en serveer met Limoen-citroensaus met munt. (zie Lime-lemonsauce with mint).