Home > Recepten

Rijstcharlotte met peertjes

1 pak lange vingers

1/2 liter melk

80 gr (pap)rijst

80 gr suiker

4 blaadjes witte gelatine

2 eiwitten

1 citroenschil

1/2 theelepel maïzena

gare stoofpeertjes of een blik peren op sap

1 eetlepel boter
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vet de vorm in en bekleed hem met lange vingers, met de suikerlaag naar buiten.

Breng de melk met de citroenschil aan de kook, voeg de rijst toe en laat die, onder af en toe roeren, in 1 uur tot pap koken.

Week de gelatine en sla de eiwitten stijf.

Snijd de peertjes fijn en verwarm ze in hun kookvocht.

Bind de saus met de maïzena.

Verwijder, als de rijst alle melk heeft opgenomen, de citroenschil.

Los de uitgeknepen gelatine in 1 eetlepel kokend water op en roer dit goed door de rijst.

Schep de suiker en de eiwitten voorzichtig door de rijst en doe de massa over in de vorm.

Laat het in koelkast in 2 uur goed koud worden en opstijven.

Stort de charlotte voor het serveren en serveer met de warme peertjes en de saus.

Benodigdheden

een charlottevorm of andere puddingvorm