Home > Recepten

Ossenhaas, gebraden uit de Römertopf

750 gr ossenhaas

2 eetlepels boter

peper, zout



Variaties: Lardeer de ossenhaas met smalle reepjes spek.

Of: Voeg 1/2 kopje zure room of witte wijn toe.

Of: Smoor een blikje champignonschijfjes of verse champignons mee.

Of: Wikkel de ossenhaas in uitgerold bladerdeeg.

Of: Smoor een klein blikje ananasstukjes mee.
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Römertopf
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Wrijf het vlees in met peper en zout.

Verdeel klontjes boter op de bodem van de natgemaakte Römertopf en leg het vlees hierop.

Leg de deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de oven in op 250C en braad het vlees, onder 2-3 keer bedruipen met het braadvocht, in 5 kwartier mals.

Notities

Dien deze schotel op met rijst, aardappelkroketten of gekookte aardappelen en sla of diverse groenten.

Benodigdheden

Römertopf