Home > Recepten

Rosbief, Indisch, uit de Römertopf

3 kemirienoten (toko) of hazel- of walnoten

50 gr fijngehakte sukade

1 eiwit

1 eetlepel 5-kruidenpoeder (toko)

1 eetlepel bruine basterdsuiker

1 dl ketjap manis

500 gr rosbief

1/2 eetlepel maïzena

zout, peper
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Römertopf; Marinades; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Hak de noten en de sukade fijn.

Klop de eiwit met het noten-mengsel, het 5-kruidenpoeder, de suiker en 2 eetlepels ketjap los.

Dep de rosbief droog en bestrijk hem rondom met het kruidenmengsel.

Laat de rosbief afgedekt in de koelkast 24 uur marineren.

Zet de Römertopf 15 minuten in ruim koud water, leg de rosbief met de marinade in de Römertopf en zet de Römertopf met het deksel erop in het midden van de koude oven.



Schakel de oven in op 200C en braad de rosbief in 40 minuten ros.

Schenk het braadvocht in een pan (laat de rosbief in de Römertopf) en breng het vocht met de rest van de ketjap aan de kook.

Roer de maïzena los met 1 eetlepel water en bind de saus ermee.

Voeg zout en peper toe en snijd de rosbief in plakken.

Notities

Lekker met lauwwarme gekruide rijst van 300 gr gekookte witte rijst, besprenkeld met een opgelost mengsel van 2 1/2 eetlepel rijstazijn en 2 eetlepels suiker.



Maak een salade van 1 geschaafde komkommer met een dressing van 2 eetlepels olie en 1 eetlepel azijn.

Benodigdheden

Römertopf