Home > Recepten

Runderrollade met knoflookgehakt uit de Römertopf

500 gr rundvlees (dunne lap)

zout, peper

300 gr rundergehakt

1 theelepel majoraan

1 kleine ui

2 teentjes knoflook

1 ei

1 beschuit

verse peterselie

2 eetlepels boter

150 gr Parijse worteltjes

400 gr krieltjes

250 gr bloemkoolroosjes (vers of diepvries)

1 glas rode wijn

4 eetlepels rundvleesfond

1 klein bekertje slagroom
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Römertopf
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Zet de Romeinse braadschotel volgens voorschrift al of niet in water weg.

Klop de lap rundvlees plat en bestrooi hem met zout en peper.

Kruid het gehakt met de majoraan, fijngehakte ui, knoflook uit de pers, wat versgeknipte peterselie, zout en peper en vermeng het met het ei en de fijngewreven beschuit.

Vorm hiervan een rol met een lengte die past op de breedte van de vleeslap.

Rol de vleeslap om de gehaktrol en ombind hem met keukengaren.

Bestrijk de rollade met de zachte boter en leg hem met de naad naar beneden in de (uitgelekte) braadschotel.

Leg de groenten erbij en schenk de wijn erover.

Zet de schotel in de oven, stel de oven in op 200C en laat het gerecht, als de temperatuur is bereikt, in 1 1/2 uur garen.

Schenk de slagroom over de groenten, schep om en zet de schotel nog 15 minuten, zonder deksel, in de oven.

Bestrooi met peterselie.

Benodigdheden

Römertopf