Runderrollade met knoflookgehakt uit de Römertopf |
|
500 gr rundvlees (dunne lap) zout, peper 300 gr rundergehakt 1 theelepel majoraan 1 kleine ui 2 teentjes knoflook 1 ei 1 beschuit verse peterselie 2 eetlepels boter 150 gr Parijse worteltjes 400 gr krieltjes 250 gr bloemkoolroosjes (vers of diepvries) 1 glas rode wijn 4 eetlepels rundvleesfond 1 klein bekertje slagroom |
|
BereidingZet de Romeinse braadschotel volgens voorschrift al of niet in water weg.Klop de lap rundvlees plat en bestrooi hem met zout en peper. Kruid het gehakt met de majoraan, fijngehakte ui, knoflook uit de pers, wat versgeknipte peterselie, zout en peper en vermeng het met het ei en de fijngewreven beschuit. Vorm hiervan een rol met een lengte die past op de breedte van de vleeslap. Rol de vleeslap om de gehaktrol en ombind hem met keukengaren. Bestrijk de rollade met de zachte boter en leg hem met de naad naar beneden in de (uitgelekte) braadschotel. Leg de groenten erbij en schenk de wijn erover. Zet de schotel in de oven, stel de oven in op 200C en laat het gerecht, als de temperatuur is bereikt, in 1 1/2 uur garen. Schenk de slagroom over de groenten, schep om en zet de schotel nog 15 minuten, zonder deksel, in de oven. Bestrooi met peterselie. BenodigdhedenRömertopf |
Home > Recepten