Home > Recepten

Ratatouille met rundvlees (Römertopf)

2 uien

1 rode paprika

1 groene paprika

1 aubergine

1 courgette

3 tomaten

400 gr magere runderlapjes

zout, versgemalen peper

1 eetlepel bouillonpoeder

1 theelepel knoflookpoeder

2 theelepels oregano

2 theelepels rozemarijnnaaldjes
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Groentegerechten; Römertopf
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vul een bak met koud water, zet de Römertopfschaal en deksel onder water en laat ze 15 minuten staan.

Pel intussen de uien en snijd ze in ringen.

Was en halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukken.

Was de aubergine en de courgette, verwijder de kroontjes en snijd ze in plakjes.

Snijd de aubergineplakjes in vieren.

Was de tomaten en snijd ze in vieren.

Snijd het vlees in blokjes van 2 cm en bestrooi die met zout en peper.

Neem de Römertopfschaal en de deksel uit het water en leg de ui, paprika, aubergine, courgette, tomaat en het vlees in de schaal.

Strooi er het bouillonpoeder, het knoflookpoeder, de oregano en de rozemarijnnaaldjes over.

Maal er peper boven en schep alles goed door elkaar.

Leg het deksel erop en zet de Römertopf en een koude oven.

Verwarm de oven op 225C en laat het ratatouillemengsel in 1 1/2 uur (gerekend van het moment dat de oven op temperatuur is) gaar worden.

Neem de schaal uit de oven en verwijder het deksel.

Notities

Lekker met macaroni.