Home > Recepten

Nürnberger Bratwurstschel (Römertopf)

500 gr zuurkool

100 gr ui

200 gr appels

200 gr aardappelen

1/4 liter droge witte wijn

zout

azijn

suiker

karwijzaad (kummel)

4-6 paar verse worstjes (of rundersaucijsjes)
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Vleesgerechten; Römertopf; Duits (Nürnberg)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat de Römertopf minstens 15 minuten in koud water weken.

Snijd de zuurkool een beetje kort.

Pel de ui en snijd hem in stukjes.

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in schijfjes.

Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes.

Meng de groenten, giet er de wijn over en kruid het mengsel met de kruiden.

Leg twee paar braadworstjes op de bodem van de Römertopf, verdeel er het groentemengsel over en leg de rest van de worstjes bovenop.

Schuif de Römertopf in een koude oven, stel de oven in op 250C en laat het gerecht in 2 uur gaar worden.