Nürnberger Bratwurstschel (Römertopf) |
|
500 gr zuurkool 100 gr ui 200 gr appels 200 gr aardappelen 1/4 liter droge witte wijn zout azijn suiker karwijzaad (kummel) 4-6 paar verse worstjes (of rundersaucijsjes) |
|
BereidingLaat de Römertopf minstens 15 minuten in koud water weken.Snijd de zuurkool een beetje kort. Pel de ui en snijd hem in stukjes. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in schijfjes. Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes. Meng de groenten, giet er de wijn over en kruid het mengsel met de kruiden. Leg twee paar braadworstjes op de bodem van de Römertopf, verdeel er het groentemengsel over en leg de rest van de worstjes bovenop. Schuif de Römertopf in een koude oven, stel de oven in op 250C en laat het gerecht in 2 uur gaar worden. |
Home > Recepten