Home > Recepten

Stoofschotel, Italiaanse (Römertopf)

400 gr varkenspoelet

1 ui

2 wortelen

4 tomaten

1 teentje knoflook

150 gr gesneden witte kool

150 gr gekookte witte bonen

1/4 liter bouillon

peper, zout

tijm, rozemarijn

Aromat

1 eetlepel boter
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Groentegerechten; Römertopf; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Smoor het vlees even met de kleingesneden wortelen, gesnipperde ui, knoflook en de ontvelde en in vieren gesneden tomaten in hete boter.

Doe dit daarna in de natgemaakte Römertopf met de kool, de bonen, de bouillon, de kruiden en zout.

Leg de deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de oven in op 220C en smoor het gerecht in 2 uur gaar.

Maak het voor het opdienen zo nodig met peper, zout en Aromat af.