Home > Recepten

Droomgerecht van de slager (Römertopf)

100 gr doorregen rookspek

400 gr aardappelen

100 gr worteltjes

100 gr knolselderij

100 gr prei

100 gr ui

2 eetlepels fijngehakte peterselie

1 teentje knoflook

karwijzaad (kummel)

peper, zout

400 gr varkensgehakt

karwijzaad (kummel)

peper, zout
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Aardappelgerechten; Groentegerechten; Römertopf
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Week de Römertopf minstens 15 minuten in koud water.

Snijd het rookspek in dobbelsteentjes en verdeel die over de bodem van de Römertopf.

Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes.

Snijd de worteltjes en de knolselderij in schijfjes en de prei en de ui in dunne ringen.

Plet het teentje knoflook.

Vermeng de groenten met de peterselie, de knoflook, wat karwijzaad, peper en zout.

Verdeel de helft van het groentenmengsel over de dobbelsteentjes spek.

Kruid het gehakt met wat karwijzaad, peper en zout, vorm er 8 ballen van en druk die plat.

Leg de gehaktballen op het groentenmengsel in de Römertopf en verdeel de rest van het groentenmengsel over de gehaktschijven.

Schuif de Römertopf in een koude oven,. stel de oven in op 250C en laat het gerecht in 2 uur gaar worden.