Droomgerecht van de slager (Römertopf) |
|
100 gr doorregen rookspek 400 gr aardappelen 100 gr worteltjes 100 gr knolselderij 100 gr prei 100 gr ui 2 eetlepels fijngehakte peterselie 1 teentje knoflook karwijzaad (kummel) peper, zout 400 gr varkensgehakt karwijzaad (kummel) peper, zout |
|
BereidingWeek de Römertopf minstens 15 minuten in koud water.Snijd het rookspek in dobbelsteentjes en verdeel die over de bodem van de Römertopf. Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes. Snijd de worteltjes en de knolselderij in schijfjes en de prei en de ui in dunne ringen. Plet het teentje knoflook. Vermeng de groenten met de peterselie, de knoflook, wat karwijzaad, peper en zout. Verdeel de helft van het groentenmengsel over de dobbelsteentjes spek. Kruid het gehakt met wat karwijzaad, peper en zout, vorm er 8 ballen van en druk die plat. Leg de gehaktballen op het groentenmengsel in de Römertopf en verdeel de rest van het groentenmengsel over de gehaktschijven. Schuif de Römertopf in een koude oven,. stel de oven in op 250C en laat het gerecht in 2 uur gaar worden. |
Home > Recepten