Casselerrib, gebraden (Römertopf) |
|
750 gr Casselerrib aan n stuk 1 zakje gesneden soepgroente sauspoeder 1 theelepel mosterd 1 tomaat Variaties: Smoor 2 fijngesnipperde uien mee. Of: Maak de saus af met een scheutje witte wijn en wat suiker. Of: Maak de saus af met zure room. Of: Maak de saus, om een wildsmaak te krijgen, af met rode wijn en enkele fijngeplette jeneverbessen. |
|
BereidingLeg het vlees in de natgemaakte Römertopf.Leg de deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de oven in op 220C en braad het vlees bijna gaar. Voeg wat heet water, de soepgroente en de ontvelde en in vieren gesneden tomaat toe en smoor het vlees in 1 uur gaar. Giet het braadvocht voorzichtig af in een pannetje, voeg water toe en maak de saus af met sauspoeder en mosterd. Plaats het vlees voor een bruin korstje 10 minuten zonder deksel in de oven terug. NotitiesDien op met aardappelpuree en zuurkool |
Home > Recepten