Home > Recepten

Voorjaarsrolletjes, Chinees (Römertopf)

200 gr varkenspoelet

100 gr champignons

150 gr taugeh

125 gr witte of savooiekool of spinazie

zout

1 eetlepel sojasaus

1/2 eetlepel soep-aroma

chilisaus

1 likeurglaasje cognac

2 eetlepels olie

1 eetlepel bloem



Voor de pannenkoekjes:

2 koppen bloem

1 kop water

2 grote eieren

zout, peper

mespunt suiker

olie om te bakken
  • Omschrijving recept: Loempia's; Römertopf; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng het vlees met de taugeh, de gesneden champignons en de gesnipperde groenten.

Maak een sausje van de olie, sojasaus, chilisaus, cognac en de aroma, giet dit over het vlees-groentemengsel, schep alles goed om en laat het 1 uur staan.

Maak een glad beslag van de bloem, het water, de eieren, zout, peper en de suiker en bak hiervan in de hete olie pannenkoekjes, die slechts aan één kant lichtbruin mogen zijn.

Beleg ieder pannenkoekje ruim met iets van het vlees-groentemengsel, rol ze op en leg de rolletjes dicht naast elkaar in de natgemaakte Römertopf.

Besprenkel ze naar verkiezing met een klein beetje olie.

Leg de deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de oven in op 220C en bak de rolletjes in 1 uur gaar.

Giet er een mengseltje over van water en sojasaus en laat het gerecht zonder deksel in een kwartier bruin kleuren.