Voorjaarsrolletjes, Chinees (Römertopf) |
|
200 gr varkenspoelet 100 gr champignons 150 gr taugeh 125 gr witte of savooiekool of spinazie zout 1 eetlepel sojasaus 1/2 eetlepel soep-aroma chilisaus 1 likeurglaasje cognac 2 eetlepels olie 1 eetlepel bloem Voor de pannenkoekjes: 2 koppen bloem 1 kop water 2 grote eieren zout, peper mespunt suiker olie om te bakken |
|
BereidingVermeng het vlees met de taugeh, de gesneden champignons en de gesnipperde groenten.Maak een sausje van de olie, sojasaus, chilisaus, cognac en de aroma, giet dit over het vlees-groentemengsel, schep alles goed om en laat het 1 uur staan. Maak een glad beslag van de bloem, het water, de eieren, zout, peper en de suiker en bak hiervan in de hete olie pannenkoekjes, die slechts aan één kant lichtbruin mogen zijn. Beleg ieder pannenkoekje ruim met iets van het vlees-groentemengsel, rol ze op en leg de rolletjes dicht naast elkaar in de natgemaakte Römertopf. Besprenkel ze naar verkiezing met een klein beetje olie. Leg de deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de oven in op 220C en bak de rolletjes in 1 uur gaar. Giet er een mengseltje over van water en sojasaus en laat het gerecht zonder deksel in een kwartier bruin kleuren. |
Home > Recepten