Varkenshaasje met zuur-zoete saus (Römertopf) |
|
2 varkenshaasjes peper, zout sap van 1/2 citroen 2 eetlepels bloem 1 eidooier 1 kopje blokjes ananas 1/2 blikje tomatenpuree 1 ui 1 kopje bouillon 1 theelepel kerrie 1 eetlepel maïzena soja suiker (ketjap) Variatie: Maak de saus af met 2 eetlepels sweet-sour sauce en 1/2 potje atjar tjampoer (Indonesisch tafelzuur). |
|
BereidingSnijd het vlees in plakjes van 2 cm.Vermeng de bloem met zout, de eidooier, het citroensap en 2 eetlepels ananassap. Haal de vleesplakjes door het deeg, bak deze in de hete boter met de gesnipperde ui aan beide kanten lichtbruin en doe ze over in de natgemaakte Römertopf. Roer de bouillon door met de kerrie, de tomatenpuree, de maïzena en de blokjes ananas. Giet dit mengsel over het vlees. Leg de deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de oven in op 180C en stoof het vlees in 35 minuten gaar. Maak af met zout, suiker en soja. NotitiesDien de schotel op met drooggekookte rijst. |
Home > Recepten