Varkensfilet, Italiaanse (Römertopf) |
|
500 gr varkensfilet peper, zout 250 gr tomaten 250 gr champignons 100 gr gekookte am 1 teentje knoflook tijm, rozemarijn, salie 1 kopje zure room 1 eetlepel tomatenketchup boter Variaties: Strooi geraspte kaas tussen de lagen. Of: Roer 2 eidooiers los met 1/2 kop geraspte kaas, vermeng dit met de stijfgeslagen eiwitten, spreid dit mengsel als bovenste laag op de ham uit en bestrooi ruim met gehakte peterselie. |
|
BereidingSnijd het vlees in plakjes en bestrooi die met peper en zout.Snijd de ontvelde tomaten in schijfjes en vermeng die met de in vieren gesneden champignons. Bekleed de natgemaakte Römertopf met gekookte ham en leg hierop laag om laag het vlees en het groentemengsel; dek dit af met gekookte ham. Vermeng de room met de fijngewreven knoflook, de ketchup en de kruiden, giet dit mengsel over de ham en leg er enkele klontjes boter op. Leg de deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de oven in op 225C en smoor het gerecht in 1 uur gaar. NotitiesDien de schotel op met spaghetti, salade en rode wijn. |
Home > Recepten