Home > Recepten

Varkensfricadeau, Zweeds (Römertopf)

750 varkensfricadeau

peper, zout

1 ui

1 eetlepel paneermeel

1 eetlepel boter

2 tomaten

(komijn)

djahé

ananas in blokjes
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Römertopf; Zweeds
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Wrijf het vlees in met djahé; peper en zout en doe dit met de ananas, gesnipperde ui, de ontvelde en in vieren gesneden tomaten en de boter in de natgemaakte Römertopf.

Bestrooi de bovenkant met paneermeel en naar verkiezing met wat komijn.

Leg de deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de oven in op 200C en smoor het vlees in eigen vocht in 2 uur gaar.

Giet het vocht in een pannetje.

Laat het vlees zonder deksel nog 10 minuten in de oven een bruin korstje krijgen.

Leng intussen het braadvocht met bouillon aan en bind het met bloem.