Home > Recepten

Fricadeau, Engels (Römertopf)

750 varkensfricadeau

peper, zout

1 ui

1 eetlepel paneermeel

1 eetlepel boter

(komijn)

4 appels

citroensap

suiker
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Römertopf; Brits (Engeland)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Wrijf het vlees in met peper en zout en doe dit met de appels in schijfjes, besprenkeld met ruim citroensap, en de boter in de natgemaakte Römertopf.

Bestrooi de bovenkant met paneermeel en naar verkiezing met wat komijn.

Leg de deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de oven in op 200C en smoor het vlees in eigen vocht in 2 uur gaar.

Giet het vocht in een pannetje.

Laat het vlees zonder deksel nog 10 minuten in de oven een bruin korstje krijgen.

Leng intussen het braadvocht met bouillon aan en bind het met bloem.



Als het vlees gaar is, zijn de appels tot moes gekookt. Maak de moes met suiker af en dien hem bij het gesneden vlees op.