Pot au feu (Römertopf) |
|
300 gr runderpoelet 300 gr kippenpoelet 1 mergpijp 300 gr gesneden soepgroente 125 gr lintmacaroni (of vermicelli) peper, zout 1 teentje knoflook 1/2 kopje geraspte kaas bouillon 1/2 kop witte wijn Variaties: Bestrooi iedere portie met veel gehakte peterselie. Of: Kruid de soep met tijm, kruidnagelen en een laurierblad. Of: Kook een fijngehakte rode biet mee. Of: Vervang de witte wijn door een likeurglas cognac. Of: Voeg voor het opdienen 100 gr uitgebakken dobbelsteentjes gerookt spek toe. |
|
BereidingDoe het vlees met de mergpijp en de bouillon in de natgemaakte Römertopf.Leg de deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de oven in op 200C en laat de soep 2 uur koken. Voeg de soepgroente toe en laat de soep nog 1 uur koken. Kook de macaroni afzonderlijk zeer zacht gaar en voeg die, als de soep klaar is, toe. Maak de soep af met zout, suiker, het fijngewreven teentje knoflook, de wijn en geraspte kaas. NotitiesDien op als hoofdmaaltijd met stokbrood. |
Home > Recepten