Home > Recepten

Pot au feu (Römertopf)

300 gr runderpoelet

300 gr kippenpoelet

1 mergpijp

300 gr gesneden soepgroente

125 gr lintmacaroni (of vermicelli)

peper, zout

1 teentje knoflook

1/2 kopje geraspte kaas

bouillon

1/2 kop witte wijn



Variaties: Bestrooi iedere portie met veel gehakte peterselie.

Of: Kruid de soep met tijm, kruidnagelen en een laurierblad.

Of: Kook een fijngehakte rode biet mee.

Of: Vervang de witte wijn door een likeurglas cognac.

Of: Voeg voor het opdienen 100 gr uitgebakken dobbelsteentjes gerookt spek toe.
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Kipgerechten; Römertopf; Frans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe het vlees met de mergpijp en de bouillon in de natgemaakte Römertopf.

Leg de deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de oven in op 200C en laat de soep 2 uur koken.

Voeg de soepgroente toe en laat de soep nog 1 uur koken.

Kook de macaroni afzonderlijk zeer zacht gaar en voeg die, als de soep klaar is, toe.

Maak de soep af met zout, suiker, het fijngewreven teentje knoflook, de wijn en geraspte kaas.

Notities

Dien op als hoofdmaaltijd met stokbrood.