Home > Recepten

Bloemkoolschotel (vetarm) (Römertopf)

1 kleine bloemkool

200 gr runder- of kalfsgehakt

1 eiwit

zout

peterselie

marjolein



Voor de saus:

1/4 liter taptemelk

25 gr 20+ kaas

nootmuskaat

2 afgestreken eetlepels bloem



Om te bestrooien:

enkele eetlepels geraspte 20±kaas

Op te garneren:

3 kleine tomaten
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Kalfsvleesgerechten; Rundvleesgerechten; Römertopf
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Zet de schoongemaakte bloemkool met de bloem naar boven op met weinig koud water en zout en kook hem in 10 minuten gedeeltelijk gaar.

Vermeng het gehakt met het eiwit, zout en de fijngehakte groene kruiden tot een samenhangend geheel.

Druk het gehakt als een ring in de natgemaakte en ingeboterde Römertopf en laat in het midden een opening, waarin de bloemkool wordt geplaatst.

Maak een gebonden kaassaus, bedek hiermee het gehakt en de bloemkool en bestrooi het geheel daarna met geraspte kaas.

Snijd de tomaten doormidden en plaats ze met de doorgesneden kant op de gehaktring.

Leg de deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de oven in op 200C en laat het geheel in 45 minuten gaar worden.