Home > Recepten

Ossobucco uit de Römertopf (Römertopf)

4 vlezige kalfsschenkels van 4-5 cm dik

bloem

50 g boter

1 ui

2 stelen bleekselderij

2 tenen knoflook

1 citroenschilletje

1 takje majoraan

zout en peper

2 dl kalfsbouillon

1 dl droge witte wijn

1 blik tomaten met vocht
  • Omschrijving recept: Kalfsvleesgerechten; Römertopf; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Wentel 4 vlezige kalfsschenkels van 4-5 cm dikte door bloem, bak ze in 50 gr bakboter bruin en leg ze vervolgens zonder vet in de Römertopf, met 1 ui in ringen, 2 stelen bleekselderij in boogjes, 2 gehakte knoflooktenen, 1 citroenschilletje, 1 takje majoraan, wat zout en peper, 2 dl kalfsbouillon, 1 dl droge witte wijn en 1 blik tomaten met vocht.

Sluit de braadschotel af, zet hem in het midden van een koude oven, schakel de oven in op 220C en stoof de osso-buco in 2 1/2 uur gaar.

Notities

Het Italiaanse stoofvleesgerecht osso-buco dankt zijn naam aan het vlees (schenkel) dat erin zit: osso buco betekent ‘hol been’ en dat is precies wat schenkel is (mergpijp met vlees erom). Door de lange stooftijd wordt het vlees heerlijk zacht en de schenkels maken het stoofvocht geurig en gebonden. Een ideaal gerecht voor de Römertopf!