Haantjes in witte wijnsaus, gebraden (Römertopf) |
|
2 haantjes peper, zout citroensap 1 ui 1 kopje zure room 1 kopje witte wijn 1 laurierblad peterselie tijm dragon nootmuskaat 1 klein blikje champignons 50 gr gerookt spek voor variaties zie 'Gebraden haantjes (Römertopf) |
|
BereidingWrijf de haantjes in met peper en zout, besprenkel ze met citroensap, leg ze naast elkaar in de natgemaakte Römertopf en bedek ze met dunne plakjes spek.Vermeng de zure room met de wijn en de kruiden en giet dit voorzichtig langs de haantjes. Leg de deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de oven in op 250C en smoor de haantjes in 1 uur gaar. Giet de saus voorzichtig af, zeef hem in een pannetje en maak hem af met de champignons. Bind de saus naar verkiezing met aangemengde bloem. Plaats de haantjes intussen zonder deksel terug in de oven en laat ze in 10 minuten een bruin korstje krijgen. |
Home > Recepten