Home > Recepten

Kip Calcutta (Römertopf)

1 braadkuiken (kip)

3 eetlepels boter

1 theelepel kerrie

nootmuskaat

suiker

sap van 1 citroen

1 theelepel gemberpoeder

mangochutney

2 sinaasappelen

1 bekertje zure room

1 eidooier
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Römertopf; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verdeel de kip in 6 stukken, bestrooi die met peper en zout, besprenkel ze met citroensap en laat dit enige tijd intrekken.

Leg in de natgemaakte Römertopf enkele klontjes boter en schik hierop de stukken kip.

Leg de deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de oven in op 220C en laat het gerecht hierin 40 minuten smoren.

Schil de sinaasappelen, snijd ze in kleine stukjes en vermeng die met de kerrie, nootmuskaat, gemberpoeder, suiker en wat citroensap.

Giet dit mengsel over de kip, sluit de schotel weer en laat de kip nog 1 uur sudderen.

Giet het vocht in een pannetje en maak het af met de zure room, de chutney en de eidooier.

Laat de kip intussen zonder deksel in de oven in 10 minuten een bruin korstje krijgen.

Notities

Dien op met kerrie, rijst en de saus.