Home > Recepten

Witlof op Vlaamse wijze (Römertopf)

800 gr witlof

2 eetlepels boter

1 citroen

1 kop bouillon

peper, zout





Variaties: Vermeng 1 kop (zure) room met 1 kop geraspte kaas en giet dit mengsel over de witlof.

Of: Maak de saus pikant af met kerrie.

Of: Bestrooi de witlof ruim met gehakte rauwe ham.

Of: Geef de gare witlof een bruin korstje.



Witlof met ham: Wikkel ieder struikje witlof voor het gaar stoven in een schijfje gekookte ham. Bind de saus met geraspte kaas.
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Römertopf; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de struikjes witlof, laat ze uitlekken, snijd met een scherp mesje het bittere gedeelte weg en leg de struikjes in de natgemaakte Römertopf.

Vermeng de bouillon met het citroensap, peper en zout en giet dit over de witlof.

Leg de deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de oven in op 220 C en stoof de witlof in 30 minuten gaar en zacht.

Notities

Geef deze schotel met aardappelpuree en rolletjes gekookte ham.