Home > Recepten

Appels, gevuld (Römertopf)

4 zoetzure geschilde, uitgeholde appels

150 gr mager rundergehakt

1 grote augurk, in kleine stukjes

1 grof gesneden ui

ketjap manis

zout, peper

paneermeel

1 eetlepel boter
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Römertopf
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Dompel de Römertopf 15 minuten in water onder.

Vermeng het gehakt, de augurk, ui, sojasaus naar smaak, zout en peper en vul de appels met dit mengsel.

Haal de Römertopf uit het water en zet de appels erin.

Strooi op de appels wat paneermeel en verdeel er boter in vlokjes over.

Leg de deksel erop.

Schakel de oven in op 180 C, zet de Römertopf in het midden van de oven en bak de appels in 50 minuten gaar.

Laat ze zonder deksel in nog 10 minuten bruin worden.