Home > Recepten

Tiramisł 14

Biscuits

5 eieren

150 g bloem

250 g suiker

poedersuiker



Vorm

3 blaadjes gelatine

witte wijn

30 cc amaretto

4 eieren

150 g basterdsuiker

500 g mascarpone

2 dl expresso koffie

1 dl koffielikeur

cacaopoeder

poedersuiker



room
  • Omschrijving recept: NAgerechten; Italiaans
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: CCA (Cuisine Culinaire Amsterdam)

Bereiding

Biscuits ą la cuiller

Splits de eieren. Doe het eigeel met 120 gram suiker en de vanillesuiker in een kom. Voeg 2 eetlepels warm water toe. Zet de kom in een warm-waterbad en klop de dooiers. Blijf 3-4 minuten kloppen tot het beslag licht van kleur is en zo dik dat het als een lint van de garde loopt.



Klop de eiwitten met een ietsje zout stijf. Klop er beetje-bij-beetje de rest van de suiker door. Klop weer tot het eiwit in stijve pieken blijft staan. Schep 1/3 van het eiwit door de dooiers; zeef daarop de bloem. Spatel dit behoedzaam door elkaar. Schep de resterende eiwit door het beslag. Spuit op bakpapier lange vingers*, bestrooi ze met poedersuiker en bak ze goudgeel af in ± 10 minuten op 190°.



Til me op

Week de gelatine in witte wijn. Verwarm 30 cc amaretto en los er de geweekte gelatine in op. Laat geforceerd afkoelen.



Splits de eieren. Eierdooiers met 125 gram suiker au bain-marie opslaan en dan koud kloppen. Roer de mascarpone zacht en voeg toe. Voeg de amaretto toe. Klop de eiwitten met 25 gram suiker stijf en spatel die door de massa.



Bekleed een vorm met plastic folie. Bespenkel (de ongesuikerde kant van) de lange vingers rijkelijk met een mengsel van koffie en likeur. Bouw de vorm op met lange vingers en mascarponemassa (3 lagen). Dek af met lange vingers besprenkel met nog wat koffie/likeur-mengsel. Bestuif kruisgewijs met cacaopoeder en poedersuiker. Laat opstijven in de koelkast of (kort) in de diepvries.



Dresseer op de borden met een rozet geslagen room.