Home > Recepten

Gembermousse met aardbeiensaus

Saus

600 dl aardbeiencoulis

100 g suiker

1 borrelglas aarbeienlikeur



Mousse

4 eierdooiers

1½ dl witte wijn

10 g gelatinepoeder (of 6 blaadjes)

3 dl room

100 g suiker

6 gembernootjes

2 eetlepels gemberstroop



Garnering

7 kiwi's

30 aardbeien



poedersuiker
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: CCA (Cuisine Culinaire Amsterdam)

Bereiding

Aardbeiensaus

Doe de coulis en de suiker in een sauspan. Breng het mengsel op hoog vuur aan de kook. Laat een minuut doorkoken tot de gewenste dikte onder af en toe doorroeren. Wrijf de puree door een bolzeef en laat afkoelen. Klop er de likeur door.



Gembermousse

Vermeng de eierdooiers met de witte wijn en de (geweekte) gelatine. Klop dit mengsel au bain-marie op tot een luchtig geheel. Let op: de dooiers mogen niet warmer worden dan 75°. Anders is schifting het gevolg.



Net zo lang kloppen totdat een saus ontstaat die als een lint van de garde loopt. Af laten koelen tot kamertemperatuur.



De 3 deciliter room met de 100 gram suiker opslaan.



Snij de gembernootjes fijn en spatel deze met de gembersiroop door de room.



Meng deze gemberroom voorzichtig door het inmiddels op kamertemperatuur gekomen mengsel van eierdooiers, witte wijn en gelatine. Laat het geheel opstijven in de koelkast.



Schil de kiwi's en halveer deze in de lengte. Snij de helften overdwars in dunne plakjes. Halveer de aardbeien.



Leg de kiwiplakjes in een gesloten rand op de koude borden, circa 1 cm van de rand. Leg daarbinnen de aardbeienhelften met de punten naar buiten gericht. Giet de aardbeiensaus binnen de kiwirand. Maak met een warme lepel een mooie bal gembermousse en leg deze op het laatste moment in het midden van de aardbeienster. Bestrooi met poedersuiker.