Bātons an varken op prei en kerriesaus |
|
Batons 1 kg uitgebeende haaskarbonade 4 dl olijfolie 3 eetlepels gehakte koriander 2 tenen knoflook Saus 5 sjalotten 1 eetlepel boter 1 eetlepel kerriepoeder 0,7 l kippenfond 1 theelepel koriander Voor het paneren 6 eetlepels sesamzaad 6 eetlepels paneermeel 3 eieren fijne julienne van 2 preiwitten ½ dl olie 1¼ dl geslagen room brunoise van 1 rode paprika |
|
BereidingBātons van varken op een bedje van prei en kerriesausSnijdt het vlees in batons (oneerbiedig gezegd: Vlaamse frieten) van 1 bij 5 cm. Maak een marinade van de olijfolie, koriander, knoflook, zout en peper. De batons hierin koel wegzetten en regelmatig omscheppen; ± anderhalf uur. Saus Sjalotten aanzweten in de boter, kerrie erbij; mijoteren en afblussen met fond. Dit alles in laten koken tot minder dan ½ liter. Als laatste de koriander toevoegen; controleer op smaak. De batons door de losgeklopt ei met zout en peper wentelen, paneren met paneermeel en sesamzaad en vervolgens frituren op 170°. Laat ze rusten op een warme plaats. De prei-julienne even in olie aanzetten in een gloeiend hete pan. De saus opwarmen en met de goed geslagen room schuimig roeren met de staafmixer. Opmaak Een spiegeltje van romige kerriesaus op het bord; in het midden een bedje van de gesauteerde prei, met daarop de batons. Verdeel wat rode brunoise over het bord. |
Home > Recepten