Home > Recepten

Bātons an varken op prei en kerriesaus

Batons

1 kg uitgebeende haaskarbonade

4 dl olijfolie

3 eetlepels gehakte koriander

2 tenen knoflook



Saus

5 sjalotten

1 eetlepel boter

1 eetlepel kerriepoeder

0,7 l kippenfond

1 theelepel koriander



Voor het paneren

6 eetlepels sesamzaad

6 eetlepels paneermeel

3 eieren



fijne julienne van 2 preiwitten

½ dl olie



1¼ dl geslagen room

brunoise van 1 rode paprika
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Groentegerechten; Sausjes
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: CCA (Cuisine Culinaire Amsterdam)

Bereiding

Bātons van varken op een bedje van prei en kerriesaus





Snijdt het vlees in batons (oneerbiedig gezegd: Vlaamse frieten) van 1 bij 5 cm. Maak een marinade van de olijfolie, koriander, knoflook, zout en peper. De batons hierin koel wegzetten en regelmatig omscheppen; ± anderhalf uur.



Saus

Sjalotten aanzweten in de boter, kerrie erbij; mijoteren en afblussen met fond. Dit alles in laten koken tot minder dan ½ liter. Als laatste de koriander toevoegen; controleer op smaak.



De batons door de losgeklopt ei met zout en peper wentelen, paneren met paneermeel en sesamzaad en vervolgens frituren op 170°. Laat ze rusten op een warme plaats.



De prei-julienne even in olie aanzetten in een gloeiend hete pan.



De saus opwarmen en met de goed geslagen room schuimig roeren met de staafmixer.



Opmaak

Een spiegeltje van romige kerriesaus op het bord; in het midden een bedje van de gesauteerde prei, met daarop de batons. Verdeel wat rode brunoise over het bord.