Cornbread |
|
170 g maïsmeel 50 g Amerikaans bloem 2 theelepels bakpoeder 1 theelepel zuiveringszout (dubbelkoolzure soda) 1 theelepel zout 1 eetlepel suiker 2 eieren 3 dl karnemelk 3 theelepels gesmolten boter |
|
BereidingVet vormpjes goed in met boter en verhit de oven vóór op 220°.Vermeng de droge en niet-droge ingredienten eerst apart en dan samen. Giet het deeg in de vormpjes en zet die 20-30 minuten tot ze donkerbruin zijn. Laat nog 5 minuten in de oven. Serveer met boter. NotitiesDe Corn Bread broodjes kunnen later opgewarmd worden. Maïsbrood was het voornaamste brood voor de kolonisten; maïs was een erfenis van de indianen. In het Zuiden wordt een iets zuurder brood verkozen (dat combineert beter met gumbo) dat dik besmeerd met zoete boter wordt geserveerd, in het Noorden wordt een zoete variant gemaakt waar vaak ook nog stroop over gegoten wordt.Voor bij de Cajun Gumbo. |
Home > Recepten