Tomaatjes met cassispuree en oreganosorbet, gele |
|
20 gele kerstomaatjes 3 l water 750 g suiker kruiden: verse tijm, rozemarijn, oregano, lavendel Puree 500 g bosbessen of zwarte bessen 200 g suiker Sorbet 1 l water 20 g blanke stroop 160 g suiker 1 bos (= 30 à 40 g) verse oregano 3 eiwitten 200 g hazelnoten 150 g bosbessen voor garnering |
|
BereidingVoor de tomaten een suikerstroop koken, kruiden toevoegen en 2 uur zachtjes laten trekken.Suikerstroop af laten koelen tot 60° en hierin de tomaten (ingekruisd) leggen en 10 minuten pocheren. Het geheel van de kachel nemen en de tomaten in de kruidenstroop af laten koelen. Bosbessenpuree Bosbessen op een bakblik leggen met de suiker bestrooien en in de oven op 160 à 170° open laten springen. In de blender pureren en door een fijne zeef wrijven. Sorbet Water met niet te veel suiker en blanke stroop (glucosestroop) verhitten, de oregano toevoegen en 60 minuten laten trekken. Het geheel zeven en er 3 geslagen eiwitten door spatelen. In de sorbetmachine tot een sorbet draaien. Hierna in de vriezer verder laten harden. De hazelnoten in de hete oven licht roosteren en grof hakken. Presentatie De tomaten uit de siroop en op een doek of papier uit laten lekken en twee stuks per bord dresseren. Een of twee bolletjes sorbet in het midden plaatsen. Met de bessenpuree en de overgebleven bessen fantasievol garneren. Hierover de hazelnoten garneren, niet te veel. |
Home > Recepten