Home > Recepten

Tarte Tatin à la vanille

Tarte Tatin

½ korstdeegplak

200 g basterdsuiker

40 g boter

10 appels (Granny Smith)

wat gesmolten boter en basterdsuiker



5 dl Vanillesaus



5 dl vanille-ijs
  • Omschrijving recept: Gebak; Frans
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: CCA (Cuisine Culinaire Amsterdam)

Bereiding

Tarte Tatin

Rol de het korstdeeg uit op 2 mm met een deegroller en prik het in met een korstprikker. Steek er rondjes van 10 cm Ø uit.



Smelt de suiker en boter en laat karameliseren. Verdeel dit over de 1-persoonsvormen.



Schil de appels en verwijder de klokhuizen en snij ze in dunne plakjes. Leg de appels boven op de karamel in de vormen, 1 appel per vorm. Doe iets gesmolten boter en vervolgens suiker over de appels. Dek af met een plakje korstdeeg. Laat ± 1 uur rusten.



Bak af op 190° in ongeveer 40 minuten. Als het deeg gaar is, haal dan de plaat uit de oven, leg er een andere plaat goed op en keer de boel om.



Maak vanillesaus en -ijs (zie Annex).



Dresseer een taartje op het bord en serveer dit met vanille-ijs en vanillesaus.