Home > Recepten

Taartje van gamba's, pasta en tomaat met basili...

15 pomodori tomaten

1 teen knoflook

zout, peper & suiker

olijfolie



Balsamicodressing

2 dl olie

½ dl balsamicoazijn

vocht van de tomaten

½ dl Pedro Ximenez



Pasta

2 eieren

200 g bloem

10 blaadjes basilicum

50 g parmezaanse kaas

4 eetlepels balsamicodressing



30 gamba's



Basilicumolie

1 bosje basilicum

2 dl olijfolie



bieslook
  • Omschrijving recept: Garnalengerechten; Deegwaren; Oliën; Dressing
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: CCA (Cuisine Culinaire Amsterdam)

Bereiding

Taartje van gamba's, pasta en tomaat met basilicumolie en balsamicodressing





Ontvel de tomaten, snij ze in vieren; vang het vocht op en zeef dat. Haal de zaadlijsten en de pitjes uit de tomaten. Knijp de knoflook uit in een ovenschotel, leg hierin de tomaatpartjes, bestrooi met zout en peper en suiker en druppel er wat olijfolie over en laat ± 1 uur in een oven van 90° drogen.



Balsamicodressing

Meng de ingredienten en breng op smaak met zout en peper.



Pasta

Meng de ingredienten met olie en 2 theelepels zout in de keukenmachine, laat 30 minuten rusten; maak er tagliolini van met behulp van de pastamachine. Kook dit 2 minuten in zout water (met daarin een scheutje olie).



Spoel de pasta af met koud water. Laat uitlekken en marineer met de fijngesneden basilicum, kaas, dressing en een scheutje olijfolie. Zet in de warmhoudkast.



Pel de gamba's en bak ze zacht in wat olie.



Basilicumolie

Pureer de basilicumblaadjes* met de olijfolie in de blender.



Maak middenop het bord met behulp van een vorm (7 cm Ø) een taartje van laagjes pasta, gamba en tomaat; garneer met drie sprieten bieslook en druppel er wat basilicumolie omheen en wat balsamicodressing.