Taartje van gamba's, pasta en tomaat met basili... |
|
15 pomodori tomaten 1 teen knoflook zout, peper & suiker olijfolie Balsamicodressing 2 dl olie ½ dl balsamicoazijn vocht van de tomaten ½ dl Pedro Ximenez Pasta 2 eieren 200 g bloem 10 blaadjes basilicum 50 g parmezaanse kaas 4 eetlepels balsamicodressing 30 gamba's Basilicumolie 1 bosje basilicum 2 dl olijfolie bieslook |
|
BereidingTaartje van gamba's, pasta en tomaat met basilicumolie en balsamicodressingOntvel de tomaten, snij ze in vieren; vang het vocht op en zeef dat. Haal de zaadlijsten en de pitjes uit de tomaten. Knijp de knoflook uit in een ovenschotel, leg hierin de tomaatpartjes, bestrooi met zout en peper en suiker en druppel er wat olijfolie over en laat ± 1 uur in een oven van 90° drogen. Balsamicodressing Meng de ingredienten en breng op smaak met zout en peper. Pasta Meng de ingredienten met olie en 2 theelepels zout in de keukenmachine, laat 30 minuten rusten; maak er tagliolini van met behulp van de pastamachine. Kook dit 2 minuten in zout water (met daarin een scheutje olie). Spoel de pasta af met koud water. Laat uitlekken en marineer met de fijngesneden basilicum, kaas, dressing en een scheutje olijfolie. Zet in de warmhoudkast. Pel de gamba's en bak ze zacht in wat olie. Basilicumolie Pureer de basilicumblaadjes* met de olijfolie in de blender. Maak middenop het bord met behulp van een vorm (7 cm Ø) een taartje van laagjes pasta, gamba en tomaat; garneer met drie sprieten bieslook en druppel er wat basilicumolie omheen en wat balsamicodressing. |
Home > Recepten