Home > Recepten

Barberie-eend met meiknollen

Saus

eendekarkassen

1 laurierblad

1 takje tijm

2 tenen knoflook

½ wortel

1 ui

1 prei

1 dl rode wijn

bouillon

1 blikje tomatenpuree

boter



5 eenden*

honing



5 grote of 10 kleine meiknollen

50 kleine Roseval aardappels

groene kool
  • Omschrijving recept: Eendgerechten; Groentegerechten
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: CCA (Cuisine Culinaire Amsterdam)

Bereiding

Saus

Karkassen fijn hakken en met laurier, tijm en knoflook (overdwars doorgesneden) goed aanzetten in een passende pan. Na elkaar de in stukken gesneden wortelen, uien en prei toevoegen en doorbakken tot droog, voeg er een scheutje rode wijn bij; en alles losschrapen. Verder afblussen met de rode wijn en bouillon toevoegen tot de karkassen onder staan. Zet de tomatenpuree even aan (dit om de puree te ontzuren) en voeg dat ook toe. Twee uur laten trekken. Passeren en inkoken tot ½ en opmonteren met boter.



Eenden rondom aanbraden in een tefalpan met arachideolie. Wanneer ze mooi egaal bruin zijn, insmeren met honing (verwarm de honing licht om het smeren te vergemakkelijken) en in een oven van 300° ongeveer 10 minuten laten garen. Eenden laten rusten.



Meiknollen tourneren, evenals de Roseval aardappels. De meiknollen met wat honing, azijn, zout en peper verwarmen. De aardappels bakken en de koolbladeren blancheren. Alles uit laten lekken in een vergiet.



Snij de filets uit de eenden - en bewaar de karkassen.



Bord opmaken

Warm de kool in wat boter op. Maak een bedje van de koolbladeren. Snij de filets in drieėn of vieren door en plaats deze op de kool. Meiknollen en aardappels er omheen. Saus erover.

Notities

Wijntip: Muga Grande Reserve