Salade van paksoi en, met rijstvermi..., lauwwarm |
|
300 g roquette sla* 2 bossen paksoi 1 prei 1 winterwortel 5 vleestomaten Dressing 2 dl witte wijn 4 g saffraan 5 dl sojaolie 1½ dl azijn 30 middelgrote gamba's losgeklopt ei 1 pak rijstvermicelli (de variant die “poft” bij het frituren)** |
|
BereidingLauw-warme salade van paksoi en, met rijstvermicelli gepaneerde, gefrituurde gamba's aangemaakt met saffraandressingWas en droog de sla. Snij de paksoi in julienne en was deze zorgvuldig. Snij de tomaten in vieren, verwijder de pitjes. Snij van de prei, wortel en de tomaten een zeer dunne chiffonade en doe deze in de koelkast. Dressing Kook ondertussen 2 deciliter witte wijn met de saffraan in tot deze een klein beetje stroperig begint te worden. Laat het safraanmengsel afkoelen, zeef het. Voeg - onder hard kloppen met de hand - druppelsgewijs 2/3 van de olie toe. Voeg 1½ deciliter azijn toe en peper en zout. Klop de rest van de olie erdoor. Pel de gamba's en maak ze schoon, maar laat de kop zitten. Haal de gamba's door het ei en haal ze daarna door de gebroken (stukjes kleiner dan 1 cm) rijstvermicelli. Zorg dat ze een stevig “jasje” hebben. Bak de paksoi en de sla kort in een klein beetje olie en blus het in de pan af met de dressing. Meng er de sla doorheen. Frituur de gamba's in olie op 180-190 graden (doe dit gelijktijdig met het bakken van de paksoi). Maak een spiegel van de saus, leg een hoopje paksoi op het bord, daarop de gamba's. Gebruik de chiffonade van prei enz. om af te garneren. NotitiesWijntip: Riesling Tsing Tao |
Home > Recepten