Home > Recepten

Quenelles met roze pasta, hollandaise en peultjes

schar (4 kleine of 2 grote) of een andere platvis

room (in volume de helft van de visfilets)



Roze pasta

250 gram pastameel

3 eierdooiers

scheutje olie

1 eetlepel tomatenpuree

voldoende water

mespunt zout



Hollandaise

1 dl witte wijn

1 dl witte-wijnazijn

2 gesnipperde uien

peterselie

6 eierdooiers

200 g gesmolten maar niet te hete boter



30 peultjes (of andere boontjes)



10 zoute broodjes (zie 'Witte broodjes, rozemarijnbroodjes en zoute bro...')
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Deegwaren
  • Bron: CCA (Cuisine Culinaire Amsterdam)

Bereiding

Fileer de vis. Maal de filet fijn met de room en zout en peper. Laat weer opstijven in de koelkast.



Maak van de ingredienten pastadeeg. Laat rusten, draai er spaghetti van en kook - kort - in gezouten water.



Hollandaise

Kook de wijn en wijnazijn met de ui en peterselie in. Vermeng het afgekoelde en gezeefde vocht met de eierdooiers. Laat au bain-marie binden. Voeg daarna de boter toe (eerst per druppel, daarna met een straaltje). Maak op smaak af met zout en peper en eventueel citroensap.



Blancheer de peultjes, spoel onder koud water. Warm op in de warmhoudkast voor het uitserveren.



Quenelles

Verwerk de ingredienten koud. Vorm met twee lepels quenelles en laat de in heet water of visbouillon pocheren.



Serveren

Saus in brede strepen op het bord, pasta in het midden, daar omheen drie quenelles afgewisseld door een peultje.



Serveer met zoute broodjes.

Notities

Wijntip: Graves Thil Comte Clary 94