Quenelles met roze pasta, hollandaise en peultjes |
|
schar (4 kleine of 2 grote) of een andere platvis room (in volume de helft van de visfilets) Roze pasta 250 gram pastameel 3 eierdooiers scheutje olie 1 eetlepel tomatenpuree voldoende water mespunt zout Hollandaise 1 dl witte wijn 1 dl witte-wijnazijn 2 gesnipperde uien peterselie 6 eierdooiers 200 g gesmolten maar niet te hete boter 30 peultjes (of andere boontjes) 10 zoute broodjes (zie 'Witte broodjes, rozemarijnbroodjes en zoute bro...') |
|
BereidingFileer de vis. Maal de filet fijn met de room en zout en peper. Laat weer opstijven in de koelkast.Maak van de ingredienten pastadeeg. Laat rusten, draai er spaghetti van en kook - kort - in gezouten water. Hollandaise Kook de wijn en wijnazijn met de ui en peterselie in. Vermeng het afgekoelde en gezeefde vocht met de eierdooiers. Laat au bain-marie binden. Voeg daarna de boter toe (eerst per druppel, daarna met een straaltje). Maak op smaak af met zout en peper en eventueel citroensap. Blancheer de peultjes, spoel onder koud water. Warm op in de warmhoudkast voor het uitserveren. Quenelles Verwerk de ingredienten koud. Vorm met twee lepels quenelles en laat de in heet water of visbouillon pocheren. Serveren Saus in brede strepen op het bord, pasta in het midden, daar omheen drie quenelles afgewisseld door een peultje. Serveer met zoute broodjes. NotitiesWijntip: Graves Thil Comte Clary 94 |
Home > Recepten