Home > Recepten

Aardbeientaart 2

120 gr boter

3 eieren

75 gr suiker

1 citroen

100 gr bloem

zout

Voor de crème:

1/8 liter melk

1 citroen

50 gr suiker

2 blaadjes witte gelatine

1/4 liter slagroom

250 gr aardbeien

1 eetlepel poedersuiker
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 12
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat op een laag vuur 100 gr boter smelten.

Splits de eieren.

Klop het eigeel met 50 gr suiker, 2 eetlepels citroensap en de rasp van de schoongeboende citroen schuimig.

Klop het eiwit met de rest van de suiker en een snufje zout stijf en vermeng het met de eidooiers, de bloem en de lauwe boter.

Doe het deeg over in een ingevette hartvorm en laat het op de tweede richel van de op 175°C voorverwarmde oven in 20-25 minuten gaar worden.

Week de gelatine 10 minuten in ruim koud water.

Verwarm de melk met de schil van de citroen en de suiker en los de uitgeknepen gelatine hierin op.

Laat het afkoelen en verwijder de citroenschil.

Klop de room stijf, meng hem voorzichtig met de melk en het citroensap en strijk dit over de afgekoelde taartbodem uit.

Was de aardbeien.

Snijd 200 gr aardbeien in plakjes en leg die langs de rand van de taart.

Pureer de rest van de aardbeien met de poedersuiker, doe de puree over in een spuitzak met een fijne mond en garneer de taart hiermee.