Home > Recepten

Aardbeientaartjes

750 gr aardbeien

2 eieren

1 cake

2-3 eetlepels fraise des bois-likeur

4-5 blaadjes gelatine

1 zakje vanillesuiker

1 mespunt zout

1 bekertje slagroom

kristalsuiker



Variatie: U kunt deze taartjes ook met andere vruchten maken, bijvoorbeeld met mango.

Neem in dat geval abrikozenlikeur in plaats van fraise des bois-likeur.
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Steek met de bakringen 4 cirkels uit 4 plakjes cake en laat ze in de bakringen.

Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en houd 250 gr aardbeien apart.

Pureer de overige 500 gr in een keukenmachine.

Meet in een maatbeker 4 dl aardbeienpuree af, verwarm die op matig vuur in een steelpannetje en los hierin 25 gr kristalsuiker op.

Laat 4-5 blaadjes gelatine in een kom 5 minuten weken, knijp ze uit en los ze van het vuur af in de vruchtenpuree op.

Roer er de fraise des bois-likeur door en laat het mengsel afkoelen.

Scheid intussen voorzichtig het eigeel van het eiwit (het eigeel wordt niet gebruikt) en klop het eiwit met een mespunt zout en een zakje vanillesuiker in een kom heel stijf.

Roer de geklopte eiwitten door de aardbeienpuree en giet de puree voorzichtig in de bakringen op de cakebodems.

Laat de aardbeientaartjes in de koelkast minstens 3-4 uur opstijven.

Halveer de overige 250 gr aardbeien.

Klop de slagroom met wat suiker stijf.

Snijd de aardbeientaartjes met een mes uit de bakringen los en leg op ieder bord een aardbeientaartje.

Leg daar wat aardbeien naast en schep er wat slagroom naast.

Benodigdheden

4 ronde bakringen van 8-10 cm doorsnee