Home > Recepten

Abrikozen-bavaroisetaart

4 eieren

130-150 gr witte basterdsuiker

1 zakje vanillesuiker

zout

40 gr bloem

20 gr maïzena

500 gr gehalveerde, ontpitte abrikozen

12 blaadjes witte gelatine

200 gr roomkaas

3 eetlepels citroensap

3 1/2 dl slagroom

1 eetlepel fijne tafelsuiker
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bodem:

Verwarm de oven voor op 175°C.

Klop 2 eieren, 50 gr suiker, de vanillesuiker, zout en 1 eetlepel warm water heel luchtig.

Zeef de bloem en de maïzena en spatel ze door het eimengsel.

schenk het beslag in de grootste vorm, bak het in het midden van de oven in 15-20 minuten lichtbruin en laat het op een rooster afkoelen.



Abrikozengelei:

Breng 300 gr abrikozen met 1 1/2 dl water aan de kook en kook ze in 10 minuten zacht.

Pureer de abrikozen met het vocht en zeef ze.

Week 4 blaadjes gelatine 5 minuten in ruim koud water, knijp ze uit en los ze in de warme gezeefde vruchtenpuree op.

Laat het gelatinemengsel afkoelen tot het iets dik begint te worden.

Doe het over in een spuitzak met een glad spuitmondje en spuit het in een spiraal op de bodem van de kleinste springvorm.

Laat het in de koelkast 1 uur opstijven.



Roomkaasmengsel:

Week 8 blaadjes gelatine 5 minuten in ruim koud water.

Splits 2 eieren en roer de dooiers en de roomkaas tot een crème.

Verwarm het citroensap en los de uitgeknepen gelatine hierin op.

Roer het gelatinemengsel door het roomkaasmengsel.

Klop de slagroom stijf en klop de eiwitten met de suiker stijf.

Schep eerst de slagroom en daarna het eiwit door het roomkaasmengsel.

Snijd 200 gr abrikozen in kleine stukjes en meng ze door het roomkaasmengsel.

Schep het mengsel op de abrikozengelei in de vorm en laat het in de koelkast 2 uur opstijven.



Afwerken:

Snijd de deegbodem bij tot een doorsnee van 22 cm en leg hem op het roomkaasmengsel.

Verwijder de rand van de vorm en stort de taart op een schaal.

Bestrooi hem eventueel met tafelsuiker.

Benodigdheden

2 springvormen, doorsnee 22 en 24 cm, de bodems met bakpapier bekleed