Home > Recepten

Abrikozenkruimelvlaai

500 gr abrikozen

1 eetlepel citroensap

4 eetlepels abrikozenjam

250 gr boter

250 gr witte basterdsuiker

2 eieren

325 gr bloem

2 theelepels kaneel

zout
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de abrikozen, halveer ze, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Schep de abrikozen, het citroensap en de jam in een kom door elkaar.

Vet een lage taartvorm met een doorsnee van 26 cm in.

Klop in een kom 100 gr boter met 100 gr basterdsuiker en een snufje zout in ± 5 minuten tot een romig en crèmekleurige massa.

Klop er één voor één de eieren door en schep er luchtig 100 gr bloem door.

Schep het deeg in de vorm, strijk het over de hele bodem uit en verdeel er het abrikozenmengsel over.

Doe 225 gr bloem, 150 gr suiker en de kaneel in een kom en snijd er 150 gr koude boter in kleine stukjes door.

Wrijf dit mengsel met de vingers tot een kruimelig deeg en strooi de kruimels over de abrikozen.

Bak de vlaai in een op 175°C voorverwarmde oven in ± 45 minuten goudbruin en gaar.